Süti beállítások
Másik méret kereséséhez térjen vissza a főoldalra.

Az ábrán látható gumiabroncsokat felni nélkül szállítjuk, és a gumiabroncs szélességétől függően a futófelület mintázata eltérhet az ábrán láthatótól.

245/40R18 Y SP Sport Maxx RT2 XL MFS Dunlop nyári gumi

0 vélemény

    53 900 Ft
  • Márka: DUNLOP
  • Cikkszám: 24540R18YSNRT2X
  • Elérhetőség: Gyártótól

C B 71
Szállítási információ:

Termékeink szállítási és logisztikai költsége ingyenes. A termékeink szállítását az MPL futárszolgálat végzi.

Leírás
Arány 40
Átmérő (coll) 18
Defekttűrő Nem
Fékezés B
Fogyasztás C
Gyártói kód 532694
Idény Nyári gumi
Profil 245
Rendeltetés Személyautó
Sebesség index (SI) Y=300 km/h
Terhelés index (LI) 97=730kg
Zaj 71
DUNLOP

A Dunlop márkáról

 

1888. A skót John Boyd Dunlopot már nagyon idegesítette, hogy 10 éves fia állandóan tönkretette szép belfasti gyepüket a triciklijének fakerekével. Ezért aztán addig ügyködött, míg egy darab kerti slagot rá nem applikált a gyerek kerekeire, amit először vízzel töltött fel (ha már slag, ugyebár?), majd amikor rájött, hogy így nincs megfelelő rugalmassága, megpróbálkozott a levegővel, amit egy cumiból átalakított szelepen keresztül juttatott a slagba. Így azóta Dunlopot a tömlős gumiabroncs feltalálójaként emlegetik.

Ezzel annyi baj van mindössze, hogy egy skót mérnök, Robert W. Thomson már 1845-ben feltalálta a légtömlős abroncsot egy másik módszer alkalmazásával, de akkoriban még nem volt rá tömegigény, cseréje nehézkes, illetve nagyon drága is volt, ezért a találmány feledésbe merült. Viszont éppen elég volt hozzá, hogy amikor Dunlop benyújtotta szabadalmi kérelmét, azt először bejegyezték, majd hosszas jogi huzavona után 1891-ben visszavették tőle. Mindenesetre Dunlop módszere forradalmasította a kerékpározást, és egy virágzó céget eredményezett a feltalálónak.

A Dunlop márka mára egyesült a Goodyearrel, de a presztízsét jól mutatja, hogy a cégen belül is egyenlő minőséget képvisel a Goodyear márkával, nem rendelték a Goodyear alá. Míg a konszernen belül a Goodyeart, mint kényelmes presztízs abroncsot propagálják, a Dunlop a sportos prémium abroncs imidzsét képviseli, illetve természetesen a konszern motorbicikli abroncsait is Dunlop márkanéven gyártják.

Dunlop személy és SUV abroncsainkhoz 1 év kátyúgaranciát is nyújtunk!

 

Kátyúgarancia
 

 

Ismerje meg ingyenes KÁTYÚGARANCIA szolgáltatásunkat!

Vásároljon 4 db gumiabroncsot a résztvevő márkák közül bármely Point-S szakszervizben és mi egy év díjmentes garanciát vállalunk bármilyen sérülésre! Önnek nincs más dolga, mint regisztrálni a vásárlást igazoló számlával és megőrizni a regisztráció során kapott garanciajegyet.

https://www.katyugarancia.hu/

A garanciát a több, mint 70 Point-S szakszerviz bármelyikében érvényesítheti!

Hasonló termékek
Defekttűrő
D B 72
245/40R18 V SottoZero 3 XL RunFlat Pirelli téli gumi
Írjon véleményt a termékről
    Rossz           Jó
Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!