Kosár tartalma:

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Tisztelt Leendő Vásárlónk!

Néhány szóban szeretnénk ismertetni Önnel az alufelnik szabályszerűnek elfogadott használatát, ápolását és karbantartását, valamint a gyártók gyakorlatát az ezekből fakadó hibák esetén.

 

 

Alufelnijeit csak nyári szezonban használja !

- kivéve a télállóként feltüntetett alufelniket, melyek kifejezetten ilyen körülmények elviseléséhez szükséges technológiával készültek. A téli nedves, hideg körülmények, valamint a hó ellen használt só, apró kavics és kövek az alufelnik fényezésében kárt tehetnek. A felnik “arcán” lévő lakkrétegen hajszálrepedések keletkeznek, amit a nedvesség és a fagy az utakon keletkező kátyúk kialakulásával megegyező folyamat során tovább feszít, rongál.

A téli használatból eredő esztétikai problémák jellegzetesek,  könnyen felismerhetőek, és ezek felmerülése esetén a kialakult gyakorlat szerint szinte minden gyártó elutasítja a garanciális cserét!

Alufelnijeit a téli időszakban száraz helyen, tiszta állapotban  tárolja, lehetőleg ne tegye műanyag zsákba, amelyben tartós pára alakulhat ki.

 

Az alufelnik tisztításához semmilyen esetben se használjon savas, lúgos anyagokat, vagy úgynevezett felnitisztító szereket (ezeket acélfelnik tisztításához gyártják!), mert azok az érzékeny lakkozást károsíthatják, pl a mostanában oly divatos polírozott felületeken. Csakis olyan vegyszereket használjon az alufelnik tisztításához, amelyek az autó fényezett karosszériájának tisztításához is megfelelőek lennének. Tisztításhoz csak puha anyagot használjon, kerülje a szennyeződések dörzsöléssel, vagy súrolással történő eltávolítását!

A felniket semmilyen körülmények között se rakja közvetlenül egymásra, mert sérülést okozhatnak egymásnak. Soha ne borítsa a külső oldalukra őket!

 

Használat közben, amennyiben az úton kiemelkedő tárgyon kell áthaladnia, vagy padkára kell felhajtania, igyekezzen mindig a legmeredekebb szögben megközelíteni azokat, és lassan áthajtani rajtuk.

Kátyús úton lassan, lehetőleg a kátyúkat elkerülve közlekedjen. A kátyúk okozta mechanikai sérülések nem garanciális hibák, de az extrém sérülések kivételével ma már javíthatóak. Ilyen esetekben azonban a közút kezelője kártérítésre kötelezhető, megfelelő fényképes dokumentáció és szakvélemény megléte esetén.

 

Amennyiben a fentiek szerint jár el, alufelnije sokáig lesz autójának dísze!